PADI Adventure Dives

Introductie

Nadat je gebrevetteerd als PADI Open Water Diver dan komt er een moment dat je meer wilt leren, dat je jouw vaardigheden wilt gaan uitbreiden en verbeteren, zonder dat je gelijk de Advanced Open Water Diver cursus wilt gaan volgen, dat kan …. En wel met Adventure Dives.

Door het maken van Adventure duiken en deze door een instructeur af te laten tekenen, kan deze duik meetellen voor het Advanced Open Water brevet. Je kan dus duiken sparen om uiteindelijk het PADI Advanced Open Water brevet te halen. Op deze manier kan je de kosten spreiden over een langere periode ipv in één keer het complete cursusgeld te betalen. Een ander voordeel is, dat je kan kennismaken met een specifiek thema door één duik te maken, zonder dat je de specialty. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de mogelijkheden van de instructeur en de uitrusting.

Kosten

Wanneer een duiker begint met zijn eerste Adventure duik, moet hij de Adventures in Diving manual aanschaffen bovenop de kosten van de duik.

De kosten zijn dan als volgt:

Omschrijving

Leden

Niet-leden

Adventures in Diving manual € 35,- € 35,-
1e Adventure duik € 35,- € 41,-
2e Adventure duik € 35,- € 41,-
3e Adventure duik € 35,- € 41,-
4e Adventure duik € 35,- € 41,-
5e Adventure duik € 35,- € 41,-
Advanced Open Water Diver brevettering € 35,- € 35,-
Adventure Diver brevettering € 35,- € 35,-

Bij deze prijzen wordt er wel vanuit gegaan dat de duiker een eigen uitrusting heeft. Is dit niet het geval dan komen er extra kosten bij voor het huren van een duikuitrusting.

De volgende adventure duiken kunnen wij verzorgen: diepe, navigatie, opsporen&Bergen, nacht, stroming, onderwaterbiologie, digitale onderwaterfotografie, onderwatervideo, nitrox, droogpak, mulitlevel, wrak, boot en Peak Performance Buoyancy (PPB).

De mogelijkheden van het maken van deze duiken zijn afhankelijk van de instructeur en aanwezigheid van uitrusting of anders. Bv. Zonder droogpak is het niet mogelijk om een droogpak duik te maken, of de aanwezigheid  van een boot. Wanneer deze gehuurd moet worden, dan komen daar extra kosten voor bij.

 

PADI Adventure Diver brevet

Jawel, het is dus mogelijk om gebrevetteerd te worden als PADI Adventure Diver. Dit kan met 3 willekeurige Adventure duiken. Er zijn geen voorwaarden zoals bij de Advanced Open Water Diver brevettering waar de diepe duik en onderwater navigatie verplicht zijn.

Login

Alleen leden van Quality Divers kunnen inloggen!

Buienradar