QD Forum

Algemeen

Public write access is disabled. Please login or register
Last post
Peter Dudok

Peter Dudok
20 posts
---
Location:
n.a.
29.05.2013 13:28

Zoekactie naar Nederlandse duikers Schotland

wo 29 mei 2013, 12:44
|
EDINBURGH -

Britse reddingswerkers zoeken woensdag in Schotland naar twee vermiste Nederlandse duikers. De twee zijn dinsdag niet teruggekomen naar hun boot, meldde de BBC.

De duikers waren samen met anderen aan het duiken bij Scapa Flow bij de Schotse Orkney-eilanden. Een grote zoektocht met schepen en vanuit de lucht leverde dinsdag niets op. Er zijn grote zorgen over het lot van de duikers.

Andere Nederlanders die onderdeel waren van het duikgezelschap zeggen dat de vermiste duikers zeer ervaren waren. Bij Scapa Flow dook het gezelschap naar het Duitse oorlogsschip SMS Brummer, dat daar sinds 1919 ligt.
 
Peter Dudok

Peter Dudok
20 posts
---
Location:
n.a.
19.06.2013 18:36

Re: Zoekactie naar Nederlandse duikers Schotland

wo 19 jun 2013

De twee Nederlandse duikers die vermist waren bij de Britse Orkney-eilanden zijn waarschijnlijk teruggevonden. Vlak bij de plek waar ze verdwenen, zijn twee lichamen gevonden op de zeebodem. Dat meldde de Schotse politie woensdag. De identiteit van de lichamen moet nog worden vastgesteld.
De twee vermiste duikers zijn lid van Duikteam Nemo uit Amstelveen. Ze verdwenen eind mei tijdens een duik bij het wrak van een Duits oorlogsschip. Dat ligt op de bodem van de Scapa Flow, een inham op de Orkney-eilanden ten noorden van Schotland. Het gebied is erg geliefd bij duikers.

In de week na de verdwijning had de politie met onder meer een onderwaterrobot gezocht naar de duikers.
 

Login

Alleen leden van Quality Divers kunnen inloggen!