Nachtduik Dreischor Parking met Tapas

De vorige clubduik bij de Vuilnisbelt kwamen er na de duik zoveel diverse hapjes tevoorschijn uit allerlei tassen en koelboxen, dat het idee ontstond om de volgende duik iedereen Tapas mee te laten brengen. Maureen had als duikleidster goed opgelet wie er op die dag allemaal enthousiast hadden gereageerd, want die mensen stonden meteen op de gemailde lijst als ingeschreven voor de volgende duik. En of het nou aan de tapas lag of niet… er waren maar liefst 15 duikers, een duikleidster en nog 3 supporters meegekomen naar deze nachtduik. Met 19 man en vrouw sterk bezetten we de parking bij Dreischor.

Briefing door MaureenDe zon ging onder op het moment van de briefing. En helaas was het zonder zon best frisjes. Het waaide behoorlijk aan beide kanten van de dijk. Gelukkig duurde de briefing niet zo lang en na het doornemen van de lichtsignalen en het bekendmaken van de buddyparen konden we ons gaan omkleden voor de nachtduik. Peter zou het vast niet koud krijgen, want die had het geluk dat hij tussen twee vrouwen in mocht duiken. Samen met Julian en Marian vormde hij een buddytrio.

nachtduik2bMijn buddy was Rob, dus dat was zeer vertrouwd. In het donker trok ik mijn maskerbandje los op de steiger, maar gelukkig merkte ik dit op tijd en kon Maureen dit wel even fixen, terwijl ik bijlichtte met mijn duiklamp. Eenmaal te water werden we de eerste paar meters door duizenden zeedruifjes vergezeld, het zicht werd er een beetje door belemmerd, zoveel waren het er. Iets dieper bij de reefballs zaten ze gelukkig niet en zo konden we weer een beetje om ons heen kijken. We zagen veel kreeften, grondels, wierslakjes, krabben, diverse garnalen, een grote zeenaald en kleine visjes.

Na een tijdje werden de vingers toch wat koud en hielden we het voor gezien.

nachtduik3Het omkleden was ook behoorlijk fris in de wind, maar gelukkig werden er aanstalten gemaakt om warmte te creëren. Leo had namelijk zijn terrasverwarmer meegebracht en Toos deed pogingen om deze te ontbranden. Dit lukte uiteindelijk en zo konden we heerlijk achter het vulstation gaan zitten in de warmte. Er werd ook nog een tafeltje neergezet en daarna vulde dit tafeltje zich steeds meer met de diverse tapas. Al snel kwamen meer een meer duikers met hun stoeltje aanschuiven en bleek het tafeltje te klein voor alle hapjes.

Toos had een thermoskan met “onbeperkt” gehaktballetjes in tomatensaus. Er waren verschillende wraps met zalm/kaas, allerlei Spaanse en “niet-Spaanse” worstsoorten, tomaten met mozzarella en basilicum, kipkluifjes, gevulde paprikaatjes, tortilla, stokbrood en tapenade, olijven en garnalen in knoflook. (Ter informatie: deze garnalen waren niet door ons meegenomen tijdens de duik!)

Opscheppen van tapasOok aan “cerveza” en “Spaanse rioja” was geen gebrek, een klein detail misschien is dat er de wijn wel uit Zuid-Afrika kwam en het bier nou ook meer van Belgische komaf was. Het belangrijkste is dat het gezellig was en het smaakte allemaal prima.

De wist-u-datjes van deze avond… WIST U DAT…

 • Paul geen familie is van restaurant Kanters
 • Berry al vaker nachtduikers ontmaagde?
 • Ron iets herkent in de warme worstjes van iemand anders
 • Marice een lamp van €3,- heeft, die na 6x vallen nog steeds werkt
 • Er wijnglazen bestaan die lekken door het pootje
 • Diverse duikers onder de indruk zijn van seksende vorskwabben
 • Maureen in Spanje een appartement deelt met allemaal mannen
 • Nataschja dit ook doet en zich als prinses zal laten behandelen
 • Arno zich juist weer helemaal kan laten verwennen door allemaal vrouwen
 • Rob al weet welk appartement na een week het meest zal blinken
 • Paul zich afvraagt hoe lang we eigenlijk blijven hangen na een nachtduik

Bedankt iedereen voor de gezellige avond!
Nataschja Joos

 

 

Meer foto's zijn in het fotoalbum(Marice) te vinden.

Let op het naaktslakje bij de kop van de grote zeenaald.

Login

Alleen leden van Quality Divers kunnen inloggen!

Buienradar